Fibonacci stratégia

Fibonacci stratégia

2015-06-23 11:28:44 - Braňo "Ace"

Fibonacci neve minden bizonyára valamennyiünknek ismerős. Matematikaórákon tanultunk róla az iskolában. Természetesen nem a rulettstratégiával kapcsolatban. Leonardo Bonacci, más néven Fibonacci elég híres volt a maga idejében. Az ő széles látókörének köszönhetően használjuk ma az arab számokat a római számok helyett. És mi - a játékosok - a busás pénznyereményeinket is neki köszönhetjük. Ezt ugyanis az egyik felfedezése, a Fibonacci-sorozat segíti.

A rendszer egyáltalán nem ördöngösség, röviden - a sorozat minden száma az azt megelőző két szám összege. A Fibonacci-sorozat (amelyet egyébként rendelésre, pénzért fejlesztett ki feltalálója), a természetet veszi mintául, ahol ez a számsorozat többek között a napraforgómagok elhelyezkedésében figyelhető meg.

A Fibonacci stratégia alapelvei

A Fibonacci sorozat a következőképp néz ki:

1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987... stb., a végtelenségig.

Ha ki szeretné próbálni a Fibonacci-stratégiát, egy darab papírlapra, vagy az egyes tétek lejegyzésére alkalmas más eszközre és némi számolásra lesz szüksége.

Így játszható:

Válassza ki a színt, amelyre fogadni szeretne. Határozza meg a fogadást a Fibonacci sorozat szerint: 1 €-val kezd. Ha veszít, jelöli a listán. A következő körben újra 1€-ra fogad (mivel ez a sorozat második eleme, azaz 0+1 összege). Ha veszít, ezt a számot is feljegyzi és a következő körben 2€-t tesz fel. Ha megint csak veszít, feljegyzi a veszteséget a számsorozat végére. Ez így fog kinézni: 1+1+2. Az újabb körben a sorozat következő számához tartozó összeget teszi fel: 3 €-t. Ha ismét veszít, a sorozata a következőképp írható le: 1+1+2+3. A rákövetkező körben a sorozatnak megfelelően 5 €-ra növeli a tétet. Újabb veszteséget követően a sorozat: 1+1+2+3+5.

Tehát 8 €-ra fogad. Ha végül megnyeri ezt a kört, áthúzza az utolsó két számot a sorozatban. A sorozata ezzel: 1+1+2, tehát legközelebb 3 €-t tesz fel. Ez egy egyszerű stratégia, amire könnyű ráérezni. A rendszernek különböző változatai léteznek, ezek közül a leghíresebb az ún. háromtucat Fibonacci sorozat, bár ez a módszer nem alkalmaz kockázat-kezelési lépéseket, így az alkalmazása bonyolulttá válhat.

Hátrányok

Ez egy konzervatív stratégia, ami bizonyos hátrányokkal rendelkezik. De egy adott nyeremény összege mindig meghaladja az előző két veszteségét, ami azt jelenti, hogy ha az esetek több mint 33%-ában nyer, hosszú távon is csak pozitívan jöhet ki a játékból. Ha váltakozva nyer és veszít, a stratégia a végtelenségig folytatható. A másik probléma az asztal tétjeinek korlátozásából adódhat. Több mint 10 veszteség után, aminek nem is kell feltétlenül egy sorozatban lennie, olyan magas téttel kellene játszania, amit ritkán engedélyeznek.

Összefoglaló

A Fibonacci-stratégia a takarékos játékosok számára javasolt, akik a lassú játékot kedvelik. A dinamikus játékosok számára ez túlságosan időigényes. A stratégia előnyét az jelenti, hogy a játékos jobban kézben tarthatja a pénzét - és nem fogy el a pénze olyan gyorsan.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom