Martingale rendszer

Martingale rendszer

2015-06-16 10:22:26 - Braňo "Ace"

Ha rulettezni akarsz, mindenképp a Martingale stratégiánál kell kezdened. A Martingale stratégia legendás, és világszerte a legnépszerűbb a játékosok körében. Az újoncok és veterán játékosok egyaránt kedvelik.

Ha a stratégia eredetére vagy kíváncsi, nos, fogadj a legszimpatikusabbra, mivel több verzió is létezik. Az egyik szerint a stratégia a 18. századi Franciaországból származik, és egy fej vagy írás játék közben találták fel. A történet egy másik változata szerint a Londoni kaszinótulajdonos, John Henry Martindale fejlesztette ki. Nevét pedig az ő nevének félrehallásából kapta. Az igazság valószínűleg soha nem fog kiderülni.

Mint már említettük, a Martingale a játékosok köreiben az egyik legkedveltebb stratégia, azonban ez alatt nem csak a rulettjátékosokat értjük. Népszerűségének oka elsősorban egyszerűsége és lényegre törő jellege. Nem kell hozzá bonyolult számításokat végezni, és a játékos mindig pontosan tisztában van jelenlegi helyzetével.

A Martingale stratégia alapelvei

A stratégia alapelve egyszerű, és a valószínűség-számításon alapszik. A játékos kezdetnek feltesz 1 eurót egy tetszőleges színre, például a feketére. Ha sorozatosan nyersz, annyit teszel fel, amennyit akarsz. Ha viszont veszítesz, meg kell dupláznod az előző tétet. Azaz ha 1 eurót tettél fel, és veszítettél, a következő tétnek 2 eurónak kell lennie. Ha megint veszítesz, ismét dupláznod kell a tétet, ezúttal 4 euróra. Így folytasd a játékot, amíg nem nyersz. Ezzel a rendszerrel minden sorozatot az első tét értékével zárhatsz (mely jelen esetben 1 euró).

Ha egy sorozatban a negyedik próbálkozásra találod el a színt, amelyre fogadtál, a tétek a következőképpen alakulnak: 1+2+4+8=15. A tét összesen 15 euró. A 4. tét 8 euró volt, az ebből származó nyeremény pedig 16 euró. Így 1 euró előnyben vagy. Azt, hogy hogyan folytatod a játékot, miután nyertél, már magadnak kell eldöntened. Azt javasoljuk, hogy mindig kezdd az elejéről.

A Martingale rendszer hátrányai

Természetesen a Martingale rendszernek is megvannak a gyenge pontjai. Habár ez statisztikailag valószínűtlen, a rendszer legnagyobb hátránya, hogy ha egy sorozatnyi tétet folyamatosan elveszítesz, nagyjából a 12. körre teljesen kifogyhatsz a pénzből. Manapság sok játék téthatárokat is szab. Ez azt jelenti, hogy a kaszinó, vagy egy adott játék csak egy bizonyos összegig fogad el téteket. A Martingale stratégia csak akkor 100% sikeres, ha végtelen mennyiségű pénzzel játszol. Sajnos, mivel ez természetesen lehetetlen, a stratégia mellé szükséged lesz egy csipetnyi szerencsére is.

Összefoglaló

Ez a rendszer nem kedvez a türelmetlen, vagy gyors nyereményekben reménykedő játékosoknak. A türelem mindennél kifizetődőbb; az önuralom pedig még ennél is fontosabb. Nem mindenki tudja egy hosszú veszteségsorozat közben folyamatosan emelni a tétjeit. A jó dolgokra várni kell.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom