Speciális tétek a rulett racetrack-en

Speciális tétek a rulett racetrack-en

2015-11-02 16:07:34 -

Akár kezdő, akár tapasztalt rulett játékos vagy biztosan, hallottál már Racetrack szóról. Ez egy hozzátartozó eleme az Európai/Francia rulettnek, ezért vannak bizonyos további elnevezések is, franciául.

A racetrack elnevezés közel áll a Call Bets tét (Bejelentett tét) típusokhoz, mely egy speciális formája a tét elhelyezésének. A tradicionális rulett asztal elemei mellett találjuk a „racetrack”-et. A Racetrack magyar megfelelője a versenypálya vagy lóversenypálya. Ez azért találó elnevezés, mert a racetrack formája megegyezik, a lóversenypályák formájával.

A racetrack egy szorzóként viselkedik a rulett keréken. A pályán található számok egymás utáni sorrendben következnek, pont úgy ahogy a rulett keréken is szerepelnek. Mindazonáltal, a számok általában három nagy csoportra vannak osztva, mely további szakasz tét típusokat tesz lehetővé. Lássuk, milyen tét típusok állnak a játékosok rendelkezésére.

Rulett racetrack – speciális tét típusok

Külső tétek - Neighbours

Ez a típus nem egy konkrét szakaszt céloz meg. Ebben a lehetőségben, kiválasztunk egy számot és tétet teszünk a közvetlenül mellette elhelyezkedő számokra is. A megjátszható szomszédos számok száma, a rulett asztal típusától és választott játéktípustól függ.

Belső tét (szakasz tét)

Egy teljes belső szakaszrészt lefedő tét típus. Ebben az esetben zsetonokat helyezünk el, egy általunk választott vonalon végig.

Voisins du Zero – nagy-széria (0/2/3 széria)

Ez a szakasz a nulla szomszédságában elhelyezkedő számokat jelöli. Ebben az esetben a következők szerint helyezzük el a téteket: 0/2/3 (2 zseton), 4/7, 12/15, 18/21, 19/22, 25/26/28/29 (2 zseton) 32/35

Tiers du Cylindre – kis-széria (5 / 8 széria)

A nullával szemben lévő számokra fogadunk. Tétként helyezünk el 6 zsetont, a következő számokon: 5 / 8, 10/11, 13/16, 23/24, 27/30, 33/36.

Orphelins – Árvák

Ez azokat a számokat jelöli, melyek a fenti két típusból kimaradtak. Az Orphelins jelentése árvák. Öt zsetont kell használjunk, a következők szerint: 1, 6/9, 14/17, 17/20, 31/34

Speciális tétek

Nagyon ritka típus, amely további tét lehetőségeket ad a Belső tét típus esetében.

Jeu Zero – Zéró spíl

Ez egy variánsa a Voisins du Zero, nagy-széria tét lehetőségnek. Kevesebb zsetont kell használjuk és kevesebb számot kell megjátszanunk. Osszunk szét négy zsetont, a következők szerint: 0/3, 12/15, 26, 32/35

Final Bet – finálok

Egy érdekes tét lehetőség. A lényeg, hogy megtesszük 1-től 9-ig a számokat, majd minden olyan számra is tétet helyezünk el, ami ezekkel a számokkal végződik. Például, amikor a 2-es számot játsszuk meg, akkor ezzel egy időben tétek helyezünk el a 12,22 és 32-es számokra is.

A Racetrack típusú tét elhelyezések, elsőre kicsit furcsának és nehezen érthetőnek tűnhetnek. Viszont ha jobban átnézzük a szabályokat beláthatjuk, hogy nem olyan nehéz kicsit variálni a stílusunkon, egy nagyobb nyeremény érdekében. Többször is próbáltunk figyelmeztetni, ezért ne feledd, hogy ha hosszabb vesztes szériák könnyen előfordulhatnak. Viszont ajánljuk, hogy legalább próbáld ki a Racetrack típusú fogadásokat.

Nagyon fontos még megemlíteni, hogy a választott tét, megtöbbszöröződik egy játékkörön belül. Például, ha €3 téttel akarjuk a Voisins du Zero szisztémát alkalmazni, akkor 9 zsetont kell elhelyeznünk, ami 27€ tétet jelent.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom