A Labouchére rendszer

A Labouchére rendszer

2016-07-22 09:12:54 -

A Martingale rendszer mellett a Labouchére rendszer talán az egyik legismertebb rulett rendszer. A Labouchére egy egyszerű rulett rendszer amelynek alapja, hogy egy adott számsorból kihúzunk egy-egy számot. Ezért szüksége lesz papírra és ceruzára.

Ha azt gondolná, hogy a rendszer Franciaországból származik, akkor meg fog lepődni. Ez a rendszer az brit arisztokrata Henry Du Pré Labouchére nevéhez fűződik, akik amellett, hogy rajongott a rulett rendszerekért, maga is kidolgozott egy új stratégiát.

A rendszer alapelvei

Bár első ránézésre a Labouchére rendszer bonyolultnak tűnhet, egyáltalán nem az. Valójában ez a stratégia kifejezetten egyszerű és csak alapvető matematikai tudást vesz igényben. Első sorban szükségünk lesz egy olyan számsorra, amelyben minden szám eggyel nagyobb, mint az előtte lévő.

A Labouchére rendszerben össze kell adni az első és az utolsó szám értékét. Ennek a két számnak az összege lesz a tét. Ha veszít írja fel a két szám összegét a számsor végére. Azonban ha nyer akkor törölje ki a számsor első és utolsó számait. A Labouchére rendszert leginkább a páros fogadások esetében ajánljuk, amikor a két lehetőség közül az egyikre fogad (páros / páratlan, piros / fekete); ugyanakkor néhány játékos az 1/3 fogadások esetén is ezt a rendszert választja.

Játékpélda a Labouchére rendszer felhasználásával

Egy játék szimuláció segítségével, amelyben a Labouchére rendszert használtuk fel, megmutatjuk mennyire egyszerű ez a stratégia.

  • Válasszon ki egy tetszőleges számsort, például 1, 2, 3, 4, 5, 6 és fogadjon a fekete színre. Az első tét értéke 1+6=7€ lesz.
  • Mi történik ha veszít ebben a körben? Nos, elveszíti ezt a 7€-t. Írja le ezt a számot a számsor végére. Így a jelenlegi számsor a következő: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  • A következő tét értéke 8€ (1+7) ugyancsak a fekete színre.
  • Ezt a kört megnyeri. A nyeremény értéke 16€. Ne felejtse el kihúzni a számsorból az első és az utolsó számot. Így tehát a jelenlegi számsor: 2, 3, 4, 5, 6.
  • Térjünk a következő tétre. A számsor alapján a tét értéke ismét 8€ (2+6).
  • Tételezzük fel, hogy újból nyer. Ez az jelenti, hogy további 16€-t nyer. Tehát, ismét kihúzza a számsorból az első és az utolsó számot. Most már csak három szám maradt a számsorban: 3, 4 és 5.
  • A következő tét értéke ismét 8€ lesz (3+5). Addig folytassa ezt az eljárást ameddig minden számot kihúzott a sorból.

Ahogyan azt láthatta ezt a rendszert könnyedén és gyorsan el lehet sajátítani. Ez a stratégia tökéletesen, megfelel a kevésbé tapasztalt játékosoknak is.

Labouchére rendszer számos előnye

A Labouchére rendszer igen kedvelt a játékosok körében. Ezt népszerűséget részben annak is köszönheti, hogy a Martingale rendszerrel ellentétben anyagi szempontból kevésbé megterhelő és úgymond „bőkezűbb” is játékosokkal. Ha szán egy kis időt rá kiszámíthatja a lehetőségeket és megbizonyosodhat afelől, hogy 33% esély a nyerésre már elengedő ahhoz, hogy biztosan ne veszítse el a pénzét. A gyakorlatban már bőven elég három fogadásból egyet megnyerni, ahhoz, hogy ne legyen vesztességes a játék.

Értékelés

A Labouchére stratégia számos pozitívumának köszönhetően a póker játékosok körében is igen elterjedt. Ez a rendszer remek eszköz arra, hogy jobb eredményeket érjen el a játékban, hiszen egyszerű, könnyen alkalmazható és anyagi szempontból sem túl kockázatos. Mindenképp érdemes kipróbálni.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom