Mítoszok és tények a rulettről

Mítoszok és tények a rulettről

2017-08-18 12:51:39 - Braňo "Ace"

A rulett kétséget kizáróan az egyik legnépszerűbb kaszinójáték. Sokan gondolnak rá úgy, mint a szerencsejátékok koronázatlan királyára. Függetlenül attól, hogy te is a rulett rajongók közé tartozol, vagy más kaszinójátékokat kedvelsz, az alábbi cikkünket minden bizonnyal te is érdekesnek fogod találni. Az alábbiakban bemutatunk 15 érdekes mítoszt és tényt a rulettről. Tarts velünk és leplezzük le együtt a rulett titkait.

  1. A rulett az egyik legegyszerűbb kaszinójáték. A legtöbb rulett játékban 11 módon lehet nyerni és 161 különböző tétet lehet rakni.
  2. A matematikai statisztikák egyértelműek. Sokkal előnyösebb Európai rulettet játszani, mint az Amerikai változatot. Ennek a különleges 00 mező az oka, amely az Európai rulettből hiányzik. Ezért az Amerikai rulettben a ház előnye 5,26%, szemben az Európai rulettel, ahol a ház előnye csak 2,7%.
  3. Sokan azt hiszik, ha a színekre fogadnak (piros/fekete) akkor 50% esélyük van nyerni. Nos ez téves. Elfejtették a 0 mezőt, amely zöld. Ez azt jelenti, hogy ha a fekete/piros színekre fogadunk akkor a nyerési esélyünk csupán 48,65%.
  4. Annak az esélye, hogy a golyó, egymást követő 10 alkalommal ugyanolyan színű mezőm landoljon 1:1024. Ennek ellenére egy Bristol-i kaszinóban a golyó ugyanazon a színen landolt 36, egymást követő alkalommal.
  5. A Las Vegas-i Rio kaszinóban a 19-es szám sorban 7 alkalommal nyert. Mekkora ennek az esélye? Körülbelül 1 a 3 billióhoz.
  6. Napjainkban a két nullát csak az Amerikai rulettben használják, de ez múltban nem így volt. A két nulla először Franciaországban jelent meg. Az eredeti cél az volt, hogy csökkentsék a játékosok számát a párizsi kaszinókban. Monte Carlo-ban a kaszinókban továbbra is csak az egy nullás rulett játék található meg.
  7. Sokan úgy vélik, hogy a végső számot az határozza meg, hogy hol érte a golyó először az asztalt. Ezt az elméletet a Doyne Farmer a hetvenes években be is bizonyította egy számítógép segítségével.
  8. Számos heves és hosszú vita folyik arról, hogy a rulett stratégiák működnek e vagy sem. Eddig még senkinek nem sikerült hitelesen bebizonyítania (vagy megcáfolnia), hogy ezek a stratégiák valóban beválnak a gyakorlatban.
  9. Hosszútávon a rulett a legnépszerűbb szerencsejáték a női játékosok között. Az online rulett játékosok 46%-a nő.
  10. James Bond megálmodója, Sir Ian Fleming is nagy rulett rajongó volt. Amikor játszott mindig a Labouchére rendszert használta.
  11. James Bond karaktere maga is rulett rajongó. Talán észrevette, hogy van egy kedvenc száma, ami nem más mint a 17.
  12. Egyébként, bár az nem teljesen világos, hogy ennek James Bond az oka, a 17 számra fogadnak a leggyakrabban. Ezt követi a 22 szám, amely a híres Casablanca filmben is feltűnik.
  13. Kalifornia államban igen erős, szerencsejáték-ellenes törvénykezés van életben, ezért itt létre jött egy egyedülálló rulett változat, amelyt Kaliforniai rulettnek hívnak. Az egyetlen különbség abban áll, hogy a rulett keréken a számok helyet kártyák szerepelnek. Ez lehetővé teszi a kaszinók számára, hogy megkerüljék a helyi szerencsejáték szabályzatot.
  14. A játék neve a „rolulette” francia eredetű szóból ered, jelentése pedig „kis kerék”.
  15. Régen az amerikai rulettben a két nullához hozzáadtak még egy, az úgynevezett „Eagle” mezőt. Azonban, mivel ez aránytalanul megnövelte a ház előnyét és a három nem nyertes mező sok játékost elbátortalanított, a kaszinók gyorsan eltávolították ezt a plusz mezőt. Olyan eredeti rulett játékot, amely tartalmazza ezt a mezőt csak nagyon ritkán lehet látni, legtöbbször ezek magángyűjtők tulajdonában vannak.
Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom