Paroli rendszer

Paroli rendszer

2015-06-29 08:55:19 - Braňo "Ace"

A Paroli rendszer egy másik népszerű (de nem az egyetlen) rulettstratégia. Talán ismerősnek tűnhet, mivel ez nagyon hasonló a jól ismert Martingale rendszerhez. Ezért sokan fordított Martingale-nek vagy anti-Martingale-nek is nevezik. A két stratégia között azt jelenti a különbséget, hogy a Parolival nem akkor emeli a tétet amikor veszít, hanem amikor nyer. Ez azt jelenti, hogy a pozitív iránynál emeli a tétet, és nem a negatívnál, mint a Martingale-nél.

Ha Ön türelmes játékos és képes féken tartani az érzelmeit, ezzel a stratégiával nagyszerű esélye lesz a sikerre hosszú távon.

A Paroli stratégia alapelve

A Paroli rendszer alapelve nagyon egyszerű. Arra teheti fel az összeget, amire csak akarja, csak az a fontos, hogy a nyereményszorzók 50:50 arányban legyenek. Más stratégiákkal ellentétben a játék során azt is megváltoztathatja, hogy mire tesz. Ez azt jelenti, hogy ha az első körben a feketére tett fel, a második körben akár páratlan számra is tehet. A Parolinál ez nincs hatással a rendszerre.

A játék kezdetén egy bizonyos összeget tesz fel, például 1 eurót a pirosra, majd ha nyer, mindig megduplázza a tétet. Így az összes korábbi nyereményét és a kezdő tétjét is felteszi. Ha viszont veszít, elölről kezdi 1 euróval. Tehát a teljes sorozatban csak az első kör kezdő tétjét kockáztatja. Ha veszít, a nyereményei mindig kompenzálni fogják az elvesztett összeget.

A stratégia legfontosabb tényezője az, hogy tudja, mikor kell abbahagyni a játékot, azaz tudja, hol ér véget a sorozata. Fontos, hogy az újrakezdésekor feltett összeg ne legyen túl magas. Az aranyszabály szerint három alkalom elég. Eszerint minden harmadik győzelem után tanácsos visszatérnie a kezdő téthez, pl. 1 €-hoz. Később kipróbálhatja a játékot 4-es sorozatokkal is.

A stratégiát az alábbi táblázatban szemléltetjük:

Első tét Második tét Harmadik tét Eredmény
1€, győzelem 2€, veszteség - 1€
1€, veszteség - 1€
1€, győzelem 2€, győzelem 4€, veszteség - 1€
1€, győzelem 2€, veszteség - 1€
1€, veszteség - 1€
1€, győzelem 2€, győzelem 4€, győzelem + 7€

Előnyök és hátrányok

A rendszer legnagyobb hátránya az, hogy a nyereség érdekében teljesíteni kell a teljes sorozatot. Ha kudarcot vall, elveszíti a kezdő tétet. És ahogy azt a táblázatban is láthatja, nem mindig lehet teljesíteni a sorozatot. Másrészt viszont nyerő sorozat esetén szép összeget nyerhet.

Összefoglaló

A hátrányai ellenére a Paroli nagyon népszerű játékstratégia. Sajnálatos módon az emberi lélek nagyon makacs és sok játékos nem képes megszakítani egy jó sorozatot és „csak még egyet” jelszóval elveszítik nehezen megszerzett nyereményüket. Ha Ön képes ennek ellenállni, jó eséllyel vastagabb pénztárcával mehet haza.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom