Szórakozás a rulett rendhagyó változataival

Szórakozás a rulett rendhagyó változataival

2021-11-07 20:55:00 -

Elegáns, de ugyanakkor lezser. Ez tökéletesen jellemzi a közkedvelt kaszinó rulettet, ami millió fajta módon játszható. Lényegtelen, hogy egy luxus kaszinóban töltenéd az estédet, vagy egy kellemes hétvégét szeretnél a barátokkal, netán egy zavartalan estét otthon – a rulettet teljesen az igényeidhez igazíthatod.

Ha azt gondolod, hogy a rulett csak egy egyszerű játék, amely nem okozhat meglepetést, nagyon is tévedsz. Általánosságban a rulett több verzióját ismerjük, amelyek között a kezdők csakúgy megtalálhatják a maguknak valót, mint a tapasztalt játékosok. Nézzük hát meg a legismertebb változatokat, amelyeket ti is bármikor kipróbálhattok.

A rulett három klasszikus változata

A Francia rulettet tekintjük a „rulett változatok szülőatyjának”, hiszen ennek szabályaiból indul ki az összes többi típus. A 18. században született Franciaországban és azonnal az egyik legkedveltebb kaszinó játékká nőtte ki magát.

Az Európai rulett a legismertebb és legszélesebb körben játszott változat, nemcsak nálunk, hanem egész Európában. A Francia rulett képezi az alapját, a szabályok pedig szinte teljesen egyformák. Az Európai változat, csakúgy mint a Francia rulett, csupán egy nullát tartalmaz, ezért a játékosoknak statisztikailag kedvezőbb az amerikai rulett dupla nullás változatánál.

Az Amerikai rulett csak első ránézésre hasonlónak, a többi változattól a mezők száma különbözteti meg. Míg a Francia, vagy az Európai rulett esetében 37 mezővel, addig az Amerikai rulettnél 38 mezővel játszhatunk. A számsor egy dupla nullával egészült ki. A több mező viszont nem növeli a nyerési esélyeket, sőt, pont fordítva. A kaszinó nyerési előnye a játékossal szemben akár 5,26 %-al nagyobb.

Rendhagyó online rulett játékok

Ahogy arra már az elején utaltunk, nézzük most meg a rendhagyó, módosult online rulett játékokat.

Spingo

A Spingo a Microgamingtől egy valóban egyedi rulett: két közkedvelt játék, a rulett és bingó ötvözete. A játék a rulettkeréken megjelenő golyók sorsolásán alapszik. A játékos feladata kitalálni, milyen szám kerül kisorsolásra, és milyen színű mezőn fog megállni a golyó. A tétet tehát teheted színre, de páros/páratlan és magasabb/alacsonyabb számokra, stb.

Egy valódi kaszinóban a Spingo játékot hiába is keresnéd. A valóságban nem könnyű feladat a bingó és a rulett ötvözése, ezért ez az online kaszinók kiváltsága marad. Nálunk még egyik kaszinóban sem találtuk meg ezt a játékot.

Több kerékkel játszott rulett / Multi Wheel Roulette

Már elsőre látható, hogy nem egy megszokott, klasszikus rulettel van dolgunk. A Microgaming Multi wheel roulette-jében 8 egyszerre forgó rulettkerék vár rád. A játék sebessége 8-szorosára nő, egyúttal pedig 8-szor nagyobb a lehetőség egy körben a nyerésre. Nem kötelező megpörgetni az összes rulettkereket, a játékos maga választja ki, mennyivel szeretne játszani. A játékban egyébként az európai rulett szabályai érvényesek.

Őszintén szólva el sem tudjuk képzelni, hogyan is nézne ki a Multi Wheel Roulette egy valódi kaszinóban, de online ez is kipróbálható.

Hol tudok rulettezni?

A rulett egyetlen jobb valódi vagy internetes kaszinóból sem hiányozhat. A valódi kaszinókban azonban korlátozott a rulettasztalok és a változatok száma. Ezeken a helyeken legtöbbször csak a klasszikus Európai, vagy Francia típusú rulettel találkozhatsz. Néha előfordul az Amerikai rulett is, de a rendhagyó változatokkal csupán online játszhatsz.

Hogyan élvezhetem igazán a rendhagyó változatú rulettet?

Mentális jóllét

Bármilyen tevékenységet, tehát a játékot is úgy élvezheted igazán, ha a maximális mentális jóllétben vagy. Nem ajánlott a kaszinó játékok játszása, ha kellemetlenül érzed magad és feszült vagy. A mentális egyensúly hiánya ugyanis a vártnál komolyabb következményekkel is járhat.

Nem ajánljuk, hogy játssz, ha:

  • depressziós, vagy nagyon dühös vagy
  • irányíthatatlan kényszert érzel a játékra
  • zaklatott vagy és nem tudsz odafigyelni
  • fáradt vagy, vagy alkohol hatása alatt állsz

A rulett szórakoztató, ha:

  • szórakozást és kikapcsolódást keresel
  • egy kaszinó játékkal szeretnéd feldobni a napodat
  • a játék örömet okoz és pihenést jelent

Ismerkedj meg az egyes játékok szabályaival

A kaszinó játékok játszása a szabályok ismeretén alapszik. Az egyszerűbb játékok esetén is át kell olvasnod az alapelveket és a módszereket, amelyek segíthetnek neked a nyerésben. A rulett szabályai igazán egyszerűek, még a kezdő játékosok is egy-kettőre elsajátítják.

De észben kell tartani a különböző típusú rulettek eltérő szabályait. Csakúgy, mint az egyes játékok szabályait is. Ha valamelyik rendhagyó változat mellett döntenél, a játék előtt ellenőrizd, hogy ismered a szabályait.

Próbáld ki ingyen

Nem tudod, hogy melyik rulett játékot válaszd, vagy félsz megtenni a tétjeidet egy ismeretlen változatban? Semmi gond. Nálunk lehetőséged van a rulett játékot ingyenesen kipróbálni. Kínálatunkban megtalálod az összes ismert változatot, amelyekkel letesztelheted a játékmechanizmusokat és a nyerési lehetőségeket.

Jó szórakozást és gazdag nyereményeket kívánunk!

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Francia rulett Roulette NetEnt Játszik
Multi wheel roulette Roulette Microgaming Játszik
Premium European Roulette Roulette Playtech Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom